måndag 6 februari 2017

Pasta Carbonara

Äkta italiensk carbonara med rimmat fläsk och mycket parmesan och pecoriono. Ingen grädde här inte. Spaghetti carbonara  är tillsammans med pizzan den maträtt som blivit utsatt för den mest brutala misshandeln av alla italienska maträtter.  När man mot bättre vetande beställer in en carbonara på restaurang så brukar spaghettin flyta runt i en geggamoja av grädde, ägg och ost.  Den här variant knockar alla gräddsåser. 




Du behöver
400 g  spaghetti 
2 krm  salt 
4  ägg 
1 msk  olivolja 
2 msk  smör 
1 klyfta  vitlök, hel 
200 g  bacon, strimlat eller rimmat fläsk i tärningar
5 msk parmesanost, riven
5 msk pecorino, riven
1-1,5 krm svartpeppar

Gör så här 
1.Koka upp välsaltat vatten under lock  i  en  kastrull. 
2.När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna  på förpackningen.
3.Vispa ihop äggen med salt under tiden  som  pastan kokar.
4.Värm olja och smör i en kastrull och lägg i vitlök ochbacon/fläsk.
5.Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca 5minuter.
6.Ta upp vitlöken som kastas.
7.Häll över den färdigkokta pastan i kastrullen med bacon.
8.Rör om och dra kastrullen från värmen.
9.Häll ner äggsmeten i kastrullen, tillsätt hälften av debåda ostsorterna och strö över svartpeppar.
10.Rör om tills äggsmeten börjar stelna menfortfarande är krämig.
11.Rör ner resten av osten.
12.Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar